מרק כתום שיחמם לכם יום חורפי קר

מרק כתום  שיחמם לכם יום חורפי קר. מרק מנחם, שאוכלים לארוחות צהרים/ ערב. מושלם עם הלחם שאנחנו מכינים ותמיד לוקחים לעצמנו מעשר. לא עומדים בפיתוי. בתיאבון סינדי.

זמן הכנה

45 דקות

מספר מנות

10 מנות

מטבח

מרכיבים

3 כפות שמן קנולה
1 בצל, קלוף
3 גזרים, קלופים וחתוכים
3 בטטות גדולות – קלופות וחתוכות
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כוס עדשים כתומות שטופות
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
8 כוסות מים
1/2 כוס חלב קוקוס

הוראות הכנה

  • מחממים את השמן בסיר, לטגן את הבצל עד שקיפות,
  • להוסיף את שום, גזר, דלעת ובטטות – לבשל עד הזהבה קלה.
  • להוסיף את התיבול – מלח, פלפל אגוז מוסקט.
  • מערבבים 2-3 דקות ומוסיפים את המים וחלב הקוקוס.
  • להביא לרתיחה, להוסיף את העדשים ולהעביר לאש נמוכה.
  • לבשל כ 40 דקות , עד שהירקות רכים.
  • בעזרת בלנדר מוט לטחון את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד וקטיפתי.
  • לטעום ובמידת הצורך לתקן תיבול.

הערות:

אפשר לקלות שקדים פרוסים / קצוצים ולפזר מעל כמו קרוטונים

תהיו בקשר

או מלאו את הטופס ונחזור אליכם במהרה

דילוג לתוכן